Prednosti plute

Zahvaljujoč vsem izjemnim Wicanders® značilnostim in tehnologiji, je pluta uporabna v skoraj vseh prostorih hiše, oz. stanovanja, hkrati pa ustreza rabi tako v komercialnih in poslovnih prostorih, kot tudi v prostorih, kjer so potrebne trdne talne obloge.

 • Izvrstna toplotna in zvočna izolacija – sistem znižanja zvoka
 • Izvrstna izolacija proti tresenju in izvrstno prenašanje obremenitev
 • Antialergijski in antistatični material
 • Ne napadajo jo glive, virusi in glodavci
 • Ščiti hrbtenico in sklepe
 • Težka gorljivost
 • Prepušča in nato odvaja paro
 • Estetski vzorci, široka ponudba za vse okuse
 • Udobna in topla talna obloga
 • Enostavno čiščenje in vzdrževanje
 • Naraven in trajen material

PLUTA TALNE OBLOGE SO VEČ KOT SAMO LEPA TLA:

 • VEČ TIŠINE

Pluta je izjemno učinkovit naravni blažilec zvoka, ker njene celice delujejo kot zvočni izolator. PlutaTalna pluta - več tišine talne obloge z lahkoto zmanjšajo zvok v prostoru in tako pomagajo ustvariti bolj mirno in bolj tiho vzdušje, saj zmanjšujejo prenos hrupa med prostori in v prostoru samem, kar pa pomeni višjo stopnjo udobja in sprostitve. Testi so dokazali da pluta, oz. talne obloge iz plute, za kar do 53% zmanjšajo zvok, ki nastane pri hoji. Pluti to omogoča notranja struktura v obliki satovja, ki je v glavnem napolnjena z zrakom in tako lahko absorbira zvok in tresljaje.

 • VEČ NARAVNE, TOPLOTNE IZOLACIJE

Pluta, oz. talne obloge iz plute, omogočajo naravno toplotno izolacijo. Pri testiranju temperature nog v stiku s štirimi različnimi materiali, so pluta talne obloge izstopale kot najboljša rešitev za ohranjanje toplote. Pluta, oz. talne obloge iz plute so se, v hladnih, zimskih jutrih, izkazale za boljšo rešitev kot les in veliko boljšo kot vinil ali keramika. Študije so pokazale, da je pluta najbolj učinkovit material za preprečevanje razprševanja energije, zaradi njene nizke toplotne prevodnosti pa pluta ohranja toploto. Pluta in njene naravne toplotne izolacijske lastnosti zagotavljajo, da Wicanders® pluta talne obloge ohranjajo optimalno temperaturo tal čez celo leto, hkrati pa naredijo ambient bolj topel in bolj udoben. Pomembni pa so tudi prihranki pri stroških energije.

 • VEČ UDOBJA PRI HOJI

Hoja po talnih oblogah iz plute je zelo udobna, saj je ena od lastnosti plute njena naravna in značilna Pluta talne obloge - več udobja pri hojiprožnost, kar omogoča edinstveno udobje pri hoji. Pri testiranju stopnje dojemanja udobja pri ljudeh, ki so 45 minut hodili po 5 različnih vrstah talne obloge, so Wicanders® pluta talne obloge dale izjemne rezultate. Pluta talne obloge so z visoko stopnjo udobja prekašale druge talne obloge in sicer linolej, laminat in keramiko. Tudi takrat, ko po pluta talnih oblogah hodimo bosi, čutimo udobje, sproščenost in užitek, kar prispeva k bolj kakovostnemu bivanju. Prijetne na dotik in lahkotne za hojo, takšne so dragocene pluta talne obloge Wicanders®.

 • VEČ DOBREGA POČUTJA

Če so talne obloge pretrde, hoja po njih ustvarja energijo, ki se giblje navzgor po telesu proti mišicam, kar povzroča njihovo tresenje. Do tega pride zaradi udarca pet ob tla. Ti tresljaji sčasoma prizadanejo naše noge, spodnji in zgornji del hrbta, skratka, ustvarjajo presežek napetosti. Premehke talne obloge povzročajo utrujenost in po njih hoja ni preveč enostavna. To je lažje razumeti, če si predstavljamo, da bi 45 minut neprekinjeno hodili po mehkem pesku. Wicanders® talne obloge bi lahko opisali kot mehkejše od laminata in lesa in trše od preproge. Pluta talne obloge predstavljajo idealno ravnotežje med pretrdimi in premehkimi talnimi oblogami. So idealna kombinacija za zmanjšanje napetosti, ki jo povzročajo udarci pet ob tla in s tem povezane napetosti v telesu in hkrati so dovolj stabilne, da omogočajo zmanjšanje napora pri hoji in zmanjšanje telesne utrujenosti.

 • VEČ ODPORNOSTI NA UDARCE

Pluta talne obloge so zelo udobne za hojo in zaradi značilne plutine naravne prožnosti omogočajo edinstveno udobje pri gibanju in omogočajo tudi enostavno prilaganje na pritiske. Pluta talne obloge imajo to zmožnost, da odbijejo nazaj trde udarce, kar jih naredi zelo odporne in kar podaljša življenjsko dobo pluta talne obloge. Pri testiranju stopnje dojemanja udobja pri ljudeh, ki so 45 minut hodili po 5 različnih vrstah talne obloge, so Wicanders® pluta talne obloge dale izjemne rezultate. Pluta talne obloge so z visoko stopnjo udobja prekašale druge talne obloge in sicer linolej, laminat in keramiko. Tudi takrat, ko po pluta talnih oblogah hodimo bosi, čutimo udobje, sproščenost in užitek, kar prispeva k bolj kakovostnemu bivanju. Prijetne na dotik in lahkotne za hojo, takšne so dragocene pluta talne obloge Wicanders®. Testi so pokazali tudi, da imajo Wicanders® pluta talne obloge najboljšo zmožnost blaženja udarcev.

 •  VEČ PRIHODNOSTI

Področje, imenovano Montado (gozd hrasta plutovca), se smatra kot področje biološke raznolikosti, saj predstavlja življenjski prostor za raznolike živalske in rastlinske vrste. To, da se pluta redno pridobiva, pomeni temeljni prispevek k okoljskemu, gospodarskemu in socialnemu obstoju podeželskih območij in mediteranske regije. Wicanders® predstavlja edinstveno ravnotežje med ustvarjanjem blaginje in zaščito okolja. Industrija plute je izredno obnovljiva; pluta se pridobiva ciklično iz dreves, ne da bi se pri tem drevo kakorkoli poškodovalo, iz njih se proizvede proizvode z visoko dodano vrednostjo, hkrati pa promovira gospodarski in socialni obstoj področjih s tveganji dezertifikacije. Wicanders® proizvodi aktivno prispevajo k zmanjšanju globalnega segrevanja, ne le z nizkimi emisijami, ampak tudi zaradi plutine naravne značilnosti zadrževanja CO2.