Talne obloge iz plute

Izbira talne obloge tako za bivanjske, kot za poslovne prostore, dandanes vsekakor ni lahka naloga, saj je ponudba različnih vrst talnih oblog zares zelo široka. V prvi vrsti je želja večine kupcev, da talne obloge polepšajo njihove prostore. Vendar pa talne obloge Wicanders® nudijo še mnogo več – kaj, si preberite na dnu strani.

S klikom na sliko izberite proizvod, ki vas zanima!

 Talna pluta

TALNA PLUTA

Talna vinil pluta

TALNA VINIL PLUTA

Poleg tega, da je na voljo široka paleta kolekcij in vzorcev, ki zadovoljijo vse, še tako zahtevne okuse, imajo tudi mnogo ostalih prednosti. Tako talne obloge iz plute Wicanders®, zaradi same prožnosti plute, nudijo večje udobje pri hoji. Kombinacija obojega – da so mehkejše od lesa in da so bolj trdne kot preproge, omogoča zmanjšati udarce pet ob tla, hkrati pa so pluta talne obloge dovolj stabilne, da pripomorejo zmanjšati telesni napor pri hoji. Ker pa je pluta zelo dober zvočni izolator, vam pluta talne obloge pomagajo zmanjšati hrup in tako v vaše prostore prinašajo več tišine in miru. Zaradi edinstvenih izolativnih lastnosti, ki jih ima pluta sama, zagotavljajo optimalno temperaturo tal skozi vse leto, kar pa omogoča, da bodo vaši prostori toplejši, prijetnejši, hkrati pa bo to tudi prispevalo k prihranku pri stroških ogrevanja. Poleg tega je potrebno še poudariti, da so celice plute zelo odporne na različne vrste udarcev. Pluta ima namreč tako imenovani „naravni spomin“, kar pomeni, da se po močnem udarcu vrne v svojo prvotno obliko.

Talne obloge iz plute so tako, v kombinaciji z njihovo površino, ki je še dodatno odporna na obrabo, zelo trpežne talne obloge in ohranjajo svoj popoln videz dolga leta. Glede na vse pozitivne lastnosti, ki jih ima pluta in pa vse njene prednosti, so pluta talne obloge zagotovo pametna izbira, ki bo v vaš vsakdanjik prinesla kakovost in dobro počutje. Najboljši dokaz za to pa so prav gotovo zadovoljni uporabniki, saj se le-ti, potem, ko so enkrat v svoje prostore položili talne obloge iz plute, za njih vedno znova odločajo.

Poleg vseh omenjenih prednosti, katere bodo v vaš vsakdan prinesle pluta talne obloge in katerih resnično ni malo, je potrebno omeniti še eno in sicer, da je polaganje pluta talne obloge Wicanders®, zaradi kakovostnega sistema CORKLOC®, dokaj enostavno in da pri polaganju ne potrebujete lepila. Seveda pa so okusi in želje ljudi različni, tako da se pluta talne obloge Wicanders®, dobi tudi v t.i. lepilni različici, pri polaganju katere pa je potrebno tudi lepilo. Talne obloge Wicanders®, katerih osnovni in tudi vrhnji sestavni material je pluta, pa je možno dobiti tudi v različici talna vinil pluta, ki pa se od same pluta talne obloge razlikuje po tem, da je vrhnja plast posamezne deske narejena iz vinila.

Tukaj pa, poleg standardne kolekcije pluta vinilne talne obloge Wicanders®, ne smemo pozabiti na zadnji, izvrsten korak v razvoju talnih oblog, katerega je predstavil Wicanders® in se imenuje Hydrocork. Hydrocork je vrsta vinilne pluta talne obloge, ki se polaga plavajoče in kjer je debelina posamezne plošče zgolj 6 mm. In kar je bistveno, gre za vodoodporne in izredno stabilne vinilne talne obloge, kjer so hkrati ohranjene vse lastnosti in udobje, ki jih prinaša pluta.
Tehnologija Corktech je iz zmesi plute omogočila oblikovanje inovativnega jedra v ploščah. Potrebno je še poudariti, da je za pluta vinilne talne obloge Hydrocork značilen kompresijski sistem PressFit. Gre za revolucionaren sistem, ki deluje tako, kot deluje plutast zamašek za steklenice in to pomeni sledeče prednosti: prilagodljivost, elastičnost in stisljivost. Ob pritisku plošče, se tako pluta enostavno stisne in vstavi v režo spoja, nato pa se razširi nazaj v svojo prvotno obliko in povzroči notranjo napetost, kar pa ustvari tesno zatesnitev in stabilno namestitev. Tudi tukaj gre za zelo enostavno polaganje, saj sta potrebna zgolj dva preprosta koraka, da se položi plošča Hydrocork pluta vinilne talne obloge Wicanders®.